2013. január 5., szombat

Heti salátám

Még soha nem ettem és nem is csináltam koktélrák salátát, de már régóta ki akartam próbálni, mert kíváncsi voltam az ízére. Olyan jól néznek ki a konyhás fotókon. És különben is, az új évi fogadalmamhoz híven az egészségesebb életmódhoz hozzáterveztem, hogy heti rendszerességgel kipróbálok egy-egy új salátát és amelyik ízlik azt rendszeresítem. Ez az első.

Így készült:
Vettem a TESCO-ban egy csomag fagyasztott koktélrákot. Felengedés után leöblítettem és meglocsoltam citromlével, amiben addig állt, míg felforrt a kb. fél liternyi víz. Beledobtam a rákocskákat, és 2 percig főztem (újraforrástól számítva), majd hideg vízzel újra leöblítettem. Kész a rák. (Ezt a netről néztem, hogy így kell).
Jöhet a saláta:
fejes saláta, paradicsom, uborka feldarabolva.
Salátaöntet: 
3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé és halas fűszerkeverék (a Kotányit szeretem).

Aztán már csak össze kell pakolászni, és kész! (Összepakolászni a salátákat evés előtt szoktam,mert egyébként összeesik az öntettől.) 
Lehet kisadagban tálalni, de kóstolás után Én egy nagyadagot ettem, Ádám is, és még két kis adag lett belőle, ami éppen kóstolónak volt elég.

Legközelebb nagyobb csomag rákot veszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...