2013. január 24., csütörtök

Elfogadod magad?

Mennyire éled meg pozitívan vagy negatívan a külső tulajdonságaidat? Gondolkodtál már azon, hogy miért érzi jól magát a bőrében egy Tőled "gyengébben" kinéző (szubjektív vélemény, kinek-milyen a "gyengébben" kinéző)? Egyszerűen csak azért, mert elfogadja magát olyannak amilyen, és ettől az elfogadástól máris jobban érzi magát. 
Megvizsgáltad már, hogy mit teszel azért, hogy megtartsd, vagy átformáld magadat olyanná, amilyentől megszerzed ezt a belső elfogadást?
Ez persze jó kis közhely "Fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy!", mert tényleg a csapból is ez folyik, de ha megtanulod, és teszel érte, Tied lesz az egész (belső és külső) világ :)




Az elmúlt század legnagyobb szex-szimbóluma Marilyn Monroe sem volt tökéletes, ahogy a retusálatlan képek is mutatják (vastag lábak, enyhén narancsbőrös comb) és mégis megbolondította a világot. Vajon miért?

2 megjegyzés:

  1. A volt kolis szobatársam túlsúlyos volt, alacsony, kerek de formás leányka. Nagyon divatosabban öltözködött az alakjához megfelelően, a vékony lányokat is megszégyenítően... gyönyörűen sminkeli magát,és tényleg hihetetlenül magabiztos volt mindig is, csak úgy sugárzott. Tisztába van azzal, hogy nem kicsit túlsúlyos, de mégis van benne valami plusz ami miatt mindenki kedveli, és a srácok is szinte versengtek érte.

    Ezzel ellentétben van egy másik barátnőm (szerintem) tökéletes alakkal megáldva, de mindig küzd a fogyókúrával, állandóan fogyózik, rögeszmésen, és folyton elégedetlenkedik maga miatt. Ezzel egyébként bevonzza a sok negatív embert is az életébe, állandóan megtalálják azok akik bele tudnak kötni az alakja miatt. Nem egyszer lekövérezték már és komoly traumaként éli meg, a külsejét ért kritikákat. Már már ijesztő, hogy mennyire is megviseli ez az egész.

    A magam nevében meg csak annyit, hogy hál' Istennek már megtanultam magam elfogadni, mert egy életen át magamon viselem a jelét annak, hogy emlékezzek nem az a fontos az életben, hogy hogyan nézünk ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a magunk elfogadása az önbizalmunkkal egyenesen arányos. Ha nagy az önbizalmunk, a legnagyobb hibáinkkal is együtt tudunk élni úgy, hogy az ne akadályozza az alaphangulatunkat.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...