2013. január 30., szerda

Szerencse vagy bevonzás?

A kettő közül vajon melyik igaz? Szerencséje van valakinek, vagy csupán bevonzott valamit, amire nagyon vágyott? És éppen nem is tudta, hogy ez a vonzás?

Két esetet osztok meg veletek. 
Korábban említettem, hogy egy új munkakört fogok betölteni 2013. február 1-től. Ezt a munkát tavaly márciusban terveztem meg, minden részletében az eddig megszerzett ismereteimet és tapasztalataimat csempésztem bele egy önkormányzati pályázatba, amiről októberben tudtuk meg, hogy megnyerte a pályázó és a projekt menedzsere Én leszek. (A projektről írok majd részletesen is.) Tudom, hogy a céljaim eléréséhez szükségem van még kb. másfél évnyi itt töltött időre, amihez fontos ez a főállás, és a mellette lévő (február elseje után újra kiváltott) egyéni vállalkozás, képeznem kell magamat, elő kell teremteni a váltáshoz szükséges összeget, rendezni kell a meglévő hiteleimet (stb.). Ezt mind ezalatt az időszak alatt kell megszereznem és a gyerekeim ezalatt az idő alatt befejezik a tanulmányaikat.
Ez a projekt 28 hónapos, projektmenedzserként lazán el leszek benne, és vele párhuzamosan építhetem a lépéseket a tervezett váltásom felé. Hogy ez szerencse, vagy vonzás? Tudom, hogy ez utóbbi, mert minden úgy alakul, ahogyan nekem jó :)

A másik példám a mai napon történt. Ebben a projektben 13 emberke lesz foglalkoztatva, és nehezen sikerült a megfelelő végzettségű munkavállalókat megtalálni hozzá. 
Nagyváradról (Románia) kb. 2 éve áttelepült egy család ide a faluba, és a 40 év körüli anyuka nem kapott állást sehol ezalatt az idő alatt. Január elején véletlenül beszélgettem vele (első beszélgetésünk volt) az áttelepülésük okairól, és sajnáltam, hogy nincs munkája, nehezen tudnak megélni. 
Ma reggel, a projektben eddig betervezett közösségi programszervező váratlanul visszamondta az állást telefonon. Na tessék, megint kereshetek egy embert. 5 perc múlva megjelent az ajtóban az áttelepült anyuka, és jelezte, hogy szeretne a családjával bekerülni a projekt célcsoportjába, vagy akár önkéntesen is dolgozna, csak emberek között lehessen. Ez a dolgozni akarás megérintett, és rákérdeztem, hogy mit szólna egy heti 20 órás álláshoz ebben a projektben?
Mit mondjak, elsírta magát. És nekem is könnybe lábad a szemem most, de akkor tartanom kellett magamat.
Mindegy, hogy  minimálbért kap majd, és annak is a felét a napi 4 órára (Ma a minimálbér 98.000 Ft bruttó, ez osztva kettővel).
És akkor most szerencséje volt? Nem éppen azért indult el otthonról egy fél órával korábban, hogy a telefonhívás után 5 perccel-re ideérjen hozzám, mert valami úgy irányította a dolgait? Esetleg a saját maga gondolatai és vágyai voltak azok az irányítók? 

Tudatosan figyelem ezeket a történéseket magam körül is, és másoknál is. Számos példát tudnék sorolni, amiken mindig elmosolyodok. Arra a következtetésre jutottam, hogy a pozitívan gondolkodó, nem feladó embereknek mindig szerencséjük van!

Szeretem a szerencsémet :)

Neked vannak ilyen szerencsés dolgok az életedben? És biztos, hogy csak a szerencséden múlik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...