2013. március 27., szerda

Stílusújítás

Ahogyan böngészem a divat- és beauty-blogokat, itthoniakat és külföldieket is, egyre inkább kedvet kapok ahhoz, hogy negyvenen túl is becsempéssze egy-két fiatalos outfit részletet.
Sok minden tetszik, sok mindent kipróbálnék, de a korom mellett figyelembe kell venni azt is, hogy egy nyírségi faluban élek, ahol kiverné a biztosítékot az embereknél, ha meglátnának egy-két általam igazán izgalmasnak vélt cuccban.
Erre mondhatnám azt is, hogy kit érdekel, hogy ki mit mond, ahogy mondtam is sok-sok éven keresztül, és gyakran lázadtam még harminc évesen is, de ma már látom, hogy figyelni kell arra a közösségre is, ahol felnéznek rám.
Bár a korosztályomban így is ,,kakukktojás" vagyok, de már elfogadtak ilyennek. Ennek ellenére mégis egyre erősödik bennem az újítási vágy, az új stílus kipróbálása, saját magam átformálása.
Szívesen kipróbálnék egy ,,Átváltoztatjuk!" programot is, amiben szakemberek: ,,sztájliszt", sminkes, fodrász stb. kezei között lehet új kinézetre, stílusra ötletet kapni. 
Biztosan más szemmel lát egy szakember: sokkal merészebben bánik a színekkel, fazonokkal. Neki egy alkotni való felületet adunk, és ő remekelhet rajtunk. Aztán az alkotás végén eldönthetjük, hogy tetszik-e a mű, melyik részét tudjuk beilleszteni a hétköznapjainkba, melyik az, amelyik nagyon távol áll tőlünk, hogy meg tudjuk-e szerettetni magunkkal, vagy nem.

Ti mennyire vagytok nyitottak a változtatásra?

4 megjegyzés:

  1. én is szívesen kipróbálnám magam, hogy egy szakemberekből álló gárda milyen tippeket tudna adni.
    Nem tudom, hogy homlokegyenest más stílust be mernék-e vállalni, persze, ha tetszene, akkor mérlegelném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenki életében vannak olyan szakaszok, amikor megérik bennünk valami, és vágyunk az újításra, a másra. Ez személyiségtől függ, hogy kinél milyen sűrűn jelentkezik. Ha majd adódik egy ilyen lehetőség, akkor biztosan eltudod majd dönteni,hogy jó-e Neked a javasolt stílus, vagy nem.
      Ha jó a szakembergárda, akkor csak jót ajánlhatnak, de a döntés mindig a Tied.

      Törlés
  2. Én 42 évesen kezdtem el ismét fiatalosítani a ruhatáram. És élvezem! Nem érdekel ki mit mond, bár mini szoknyát már nem húznék fel, esetleg azt a bizonyos kis feketét, de nagyon jó frissiteni a dolgokat. A turkálók a legjobbak, a Hádában bőven van mindenféle, szeretem és egyedi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A negyvenen túli időszak különös. Én is hasonlóan Veled, ebben az életkorban kezdtem egyre több mindent bevállalni. És így sokkal jobban érzem magamat, mint a harmincas éveimben. Merészebb is lettem sok mindenben. Például bevállalom a diszkrét-minit is, térd fölött kb. 10-12 cm-rel. Most például vettem egy pink színű blúzt és egy pink színű blézert, aminek fekete-fehér csíkos a bélése. Most a mottóm: diszkréten-merészen :)
      A Hádá-ba ritkán jutok el, legközelebb Nyíregyházán és Debrecenben van, de Én is beszereztem már 1-2 jó cuccot onnan, mert Nekem is fontos az egyediség. Gyakran alkotok magamnak emiatt, újat készítek, vagy átalakítok valamit, mert attól egyedibb nincs.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...