2013. március 19., kedd

Gyerekszoba falfestés

Egy új anyagot és egy új technikát ismertem meg az elmúlt héten, falfestés olajpasztell festékkel, amit még soha nem használtam. 
A főállású projektünk egyik részprogramja a BABÓCA-Gyerekház működtetése, és az erre használt helyiséget dekoráltuk ezzel a technikával. Tulajdonképpen otthoni gyerekszoba falfestésére is kiválóan alkalmas, nagyon egyszerűen lehet felvinni, nem maszatol és egy 24 színű festék csak 3.800 Ft. Mi két dobozzal vettünk, de elég lett volna egy is.

A Bogyó és BABÓCA mesesorozat figuráit rajzolta fel a falra sima grafit ceruzával az egyik jó rajzkészséggel rendelkező munkatársunk, és a festéket sima étolajjal higítva vitte fel rá. 
A jobb felső képen látszik, hogy a Mariann kezében lévő műanyag tányéron a festék, és a műanyagpohárban az étolaj, amivel higítja és keni fel a falra a festéket. Minél több olajjal higítja, annál világosabb árnyalatot kap.
De a jó hír, hogy sok-sok felületre használható és maradt egy csomó festék. Hétvégére hazahozom a maradékot és kipróbálok egy-két felületet (üveg, fa, csempe, kifújt tojás stb.). Mindenképpen beszámolok róla.

Ti használtatok már olajpasztell festéket?

4 megjegyzés:

  1. Még nem is hallottam róla, de nagyon tetszik az ötlet, gyerekszoba falára :-)

    VálaszTörlés
  2. Milyen szép lett a szoba! Most kedvet érzek hozzá hogy a nyáron kidekoráljam a sajátom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azóta megtudtam, hogy be lehet szerezni nagyobb mennyiséget színenként is. Én is gondolkodom egy "falmatricáskinezetű" verzióban, olyan jókat lehet látni a mostani trendi lakásokban.

      Törlés
  3. Jó napot! Van esetlek valami oldal, ahonnan be lehet szerezni ezt a festéket? Előre is köszönöm. Anita

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...