2012. december 4., kedd

"kettesbendejólenni" program

23 év házasság után is lehet igazán jól megélni a hétköznapokat. Nem kell hozzá extra költség, nem kell hozzá elutazás,  éttermi vacsora stb., csak egy kis egymásra figyelés, és mindketten akarás. Ez utóbbi a legfontosabb!!!

Mindketten akarjuk, hogy...
   • Legyen időnk egymásra, tegyük szabaddá magunkat arra az időre, amit egymásra szánunk, és valóban szánjuk csak a másikra. Ha fontos a másik, akkor félre lehet mindent tenni.
   • Tervezzük meg együtt a közös időtöltést, válasszunk olyan programot, amit mindketten szívesen csinálunk, örömöt okozó megszokott rutin programok legyenek, jókedvű beszélgetésekkel.
   • Legyen néha meglepetés program is  a repertoárban. Kezdeményezz Te! Olyat találj ki, amit eddig még nem csináltatok, és Te készíted elő. Hagy lássa a Párod, hogy érte munkálkodtál. Értékelni fogja, aztán majd Ő következik. Keltsd fel a benne szunnyadó "Oroszlánt". Megéri!
   • Alkossatok valamit együtt. Találj ki egy új dolgot, amit nélküle nem tudsz megcsinálni. Mond el az ötletedet és kérd meg, hogy segítsen. Ettől fontosnak és segítőkésznek fogja magát érezni, ami csak fokozza a kötődést. Ráadásul utána a közös alkotásban együtt gyönyörködhettek.
   • Készítsetek közösen meglepetést másoknak: gyerekeiteknek, barátaitoknak, szüleiteknek. Együtt kitalálni valamit, aztán együtt készülődni rá, és együtt élvezni a közös örömöt... Fenomenális érzés mindenkinek. Ha egyszer kipróbáljátok, folyamatosan fogtok majd kitalálni egyre extrémebb dolgokat.
Megmutatok egy-egy "kettesbenlennijó" programot, hogy mi ezt hogyan csináljuk a hétköznapokban. 

Mottó: Csak egyszerűen, magunkért!
  
Turbólecsó készítése projekt
Mint közös időtöltés, amit mindketten szeretünk csinálni, az a főzőcskézés. Közösen legtöbbször lecsót, csirkepörköltet, vagy paprikás krumplit készítünk, amiben a Párom a főszakács, ezeket imádja összerakni, kavargatni, kóstolgatni-kóstoltatni. Persze igazi pasis filingű kaját hoz ki belőle, sok-sok füstöl cuccal, szalonnák kolbászok garmadával, de remek ízvilágot komponál mindig ezekből az egyszerű ételekből.
Mivel már december eleje van, és kb. másfél hónapja már nincs friss kerti paradicsom és paprika, előkerültek a nyáron SK eltett lecsós üvegek.
A lecsó az akár nyár van, akár tél, mindig közös főzőcske a Párommal, még soha nem készítettem egyedül. Főzőcske közben 1-2 kupica házi pálinka, egy-egy karika kolbásszal, jó beszélgetésekkel, összeölelkezésekkel, röhögésekkel, fakanalas kóstolgatásokkal ... igazi "kettesbendejólenni" program. 
 
Így volt ez ma is. 
Mivel szabin vagyok két hétig, a gyerekeink Debrecenben az albérleteikben, és csak hétvégén jönnek haza, úgyhogy ez most pont így belefért egy hétfői napba.

A főzőcske egy nagyszerű páros program. Ha még kezdő párkapcsolatban vagy, és szívesen főzőcskézel, érdemes  hozzászoktatni magatokat a közös főzéshez is.
Mi, amikor a reggeli kávézgatás közben eltervezzük, hogy ma főzzünk valamit együtt, az az egész napunkat jó hangulatúvá tudja tenni. Olyankor a munkahelyemen Én is hangoztatom, hogy sietek haza, mert ma együtt lecsózunk, vagy a Párom a reggeli friss pékárú bevásárlásánál (ezt minden reggel Ő rendezi) a boltos "csajainak" (eladók) hangoztatja, hogy ma Évával lecsót csinálunk, akkor ez mindkettőnknek nagyon jó érzés. 
Ráadásul ez már évek óta zajlik, és többen irigylik, hogy ilyen jó a kapcsolatunk, hogy a sok-sok munka mellett rendszeresen fordítunk időt ezekre a kettesben főzésekre is.

De a "kettesbendejólenni" program mindenkinek más és más lehet. Nekünk ilyen még a wellneszezés és a határszemle is, de lehet horgászás, kirándulás, filmnézés vagy bármi, amit be lehet illeszteni a hétköznapi pörgés mellé közösen átélt lenyugvásként.

Neked milyen közös, jól bevált, egyszerű programod van a Pároddal, ami csak azért jó, mert együtt vagytok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...