2012. november 19., hétfő

Szuttyos meggyes

Amikor először találkoztam a hintett túrós lepény recepttel Via blogjában, az egyszerűsége miatt úgy gondoltam, kipróbálom. Bár egy kicsit szkeptikus voltam, mert csak úgy, szárazon összepakolászni a hozzávalókat... Na, ilyet még nem láttam és nem hallottam. Én kislány koromtól úgy tanultam, hogy mindent szépen összekavarni, összegyúrni, kinyújtani stb. (ez utóbbiban nem vagyok valami jó, mert vagy rövid, vagy túl hosszú a tészta a tepsitakaráshoz).

Szó, mi szó! Nekem színpatikus volt a recept így, ahogy van. És a nagy tepsis fotó is tetszett benne.  Néha nekem is elő kell rukkolnom valami finomsággal a családi összejöveteleken, és gondoltam, ha sikerül, akkor egyszer majd ez lesz a kóstolni való részemről.
Megcsináltam.
Saját, illetve helyi alapanyag: finom házi túró, lefagyasztott kimagozott mama meggy és mama málna, jó kis falusi tojások és nyírségi akácméz. 
Amit vettem: margarin, liszt, cukor

A süti pontos hozzávalóadagját és az összeállítást nem írom le még egyszer, Viánál meg van pontosan. Úgyhogy csak néhány fotó a készítés lépéseiről.

Hozzávalók, liszt-cukor összekeverés, tepsimargarinozás, liszt-cukor fele tepsibehintés, gyümölcsmézezés
Túró rá a lisztre, szétterítés, gyümölcs rá a túróra, szétterítés, liszt-cukor fele a tetejére
Liszt-cukor elegyengetése, tojáskavarás, tej bele, süti tetejére öntés, elegyenlítés
Margarindarabkák a tetejére, sütőbe be, pirosra sütés, kihűlve szeletelés
Második adag nagyobb tepsiben, hogy a gyerekeim is tudjanak vinni belőle, és az ismerősök is megkóstolhassák.
Csak úgy megjegyzem, hogy eddig a Via blogján talált dolgok mindig bejöttek, és jól sikerültek. Csak ajánlani tudom. Köszönet ezért a receptért is!

1 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon bejött ez a recept. Én ugyan nem szeretem a sült gyümölcsöket, viszont helyettük is túrót tettem bele. :)
    Nagy szívfájdalmam viszont, hogy a kedves nem szereti a túrót, ezért még keresem a módját, hogy kedves-kompatibilissé tegyem a receptet, csak nem tudom, mivel váltsam ki a túrót.
    Viától nekem még a pizza jött be nagyon!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...