2012. november 24., szombat

A szóda ereje

A szóda itt most a szódabikarbónát jelenti, amit szeretek használni, mert nagyon sokoldalú és környezetkímélő. Az apró részek takarításánál is jó szolgálatot tesz. Amíg szalad a ház a felújítási munkák miatt, addig elkezdtem az apró részletek takarítását. Az egyik a tűzhely gombjainak a tisztítása.

Szükség van hozzá szódabikarbónára, egy elhasznált fogkefére, fémdörzsire és gumikesztyűre.
A gombok leszedésének és szétszedésének technikáját itt láthatod. 

A gombokat szódabikarbónás meleg vízben áztatom kb. fél órát (1 liter víz + 1 evőkanál szóda), majd egyesével szétszedem és a benedvesített, szódabikarbónába mártogatott fogkefével átdörzsölöm. Van amikor fémdörzsit is használok, a makacsabb zsíros koszoknál a gombok külső oldalain. Gyorsabban leszedi, mint a fogkefe. A végén egy kis hideg vizes öblítés és száradás után mehetnek vissza a helyükre. Fél év múlva újra találkozunk. Elég belőlük ennyi. 

A fél év alatt összegyűlt zsíros trutyit pillanatok alatt eltünteti a szódabikarbóna.
A tűzhelygombok tisztítására Otthonka blogján is találsz javaslatot, Ő az ecetes kombinációt alkalmazza, de ecet nélkül önállóan is megteszi a dolgát a szóda. Próbáld ki, sokkal tisztább lesz utána minden, felesleges a vegyi tisztítószerekkel ártani a környezetünknek, ha van más megoldás is. Csak erről nincs médiás reklám! Úgyhogy a mi dolgunk az igazi "Szóda erejének" a népszerűsítése.

Természetes tisztítószerek használatáról, a vegyi anyagok káros tulajdonságairól és egyéb környezetbarát takarítótippekről, lelőhelyekről még több infót kaphatsz a Zöld Pók kisfilmjéből is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...