2012. november 12., hétfő

Normális vagy? Hála a csekkekért?!

"A hála gazdagság, a panaszkodás szegénység!" 
Szerintem ez az élet egyik aranyszabálya, akár az egészségről, akár a munkáról, akár a kapcsolatokról akár a pénzről legyen szó.

Te mennyire vagy hálás a csekkjeid befizetésért?

Jogosan gondolhatod, hogy ez mekkora egy hülye kérdés! A csekkbefizetésért nehogy már hálás legyek valakinek! Mikor tiszta bosszúság, hogy a fizetésem óriási részét ezekre a sárga papírvackokra kell költenem!
Pedig mindenki a saját maga hálálkodásának kovácsa. Hogy miért mondom ezt? Mert a hála is ez élet egyik egyetemes törvénye, úgy, mint a vonzásé. Óriási hatalom rejlik benne. A hála érzése beindít egy olyan hatást azon a területen, amiért hálás vagy, ami csak a javadat szolgálja. Csak rendszeresen és folyamatosan hálálkodni kell, de igazi érzésekkel ám, mert csak akkor van hatása.
Ez egyébként teljesen úgy hangzik, mintha az ovisokkal próbálnánk beetetni egy "Viselkedj jól!", vagy "Legyél mindig jó gyerek!" maszlagot. Én is azt hittem, de kezdem a magam életén is érezni, hogy működik. 
Visszatérve a csekkekhez. A legtöbben csak panaszkodunk a pénzünk miatt, még ha tudatosan nem is figyelünk ezekre, de fordulj egy kicsit magadba, és belátod, hogy 10-ből 8 alkalommal a pénzügyedet érintő beszélgetéseidben, megjegyzéseidben vagy csak gondolatodban bosszúságot okoz, hogy kevés a pénzed. És ez úgy történik, hogy eszedbe sem jut, hogy ezekkel a kimondott szavakkal, vagy gondolatokkal mennyit ártasz magadnak. Bármilyen panaszos, negatív, irigy vagy aggodalmaskodó gondolat, szó szerint szegénységet szül.
Így van ez a számlákkal is. Persze, ha kevés a pénz, eszünk ágában sincs hálálkodni, amikor tele van a postaláda a csekkes borítékokkal, sokkal inkább tehernek érezzük a csekkek meglétét. Pedig akárhogy is, de kell a hála! No, de hogyan.
Fordítsuk meg a dolgot. Legyünk hálásak azokért a szolgáltatásokért, amikért a számlák érkeznek: telefon, internet, áram, víz, gáz stb. Gondoljunk arra, hogy mennyire jó, hogy van internetünk, nélküle például hogyan tartanánk a tempót itt vidéken a nagyvilággal. Mennyire jó, hogy van áramunk, ha nem lenne hogyan élnénk, petróleumlámpával világítanánk, nem csatlakoztathatnánk a sok-sok elektromos eszközt, ami nélkül már aligha működne egy modern otthon. Mennyire jó, hogy a csapból akkor folyik a víz, amikor akarjuk és ha kell rögtön meleg is. És még sorolhatnám. 
Ja, és itt van még az autólízing, és a jelzáloghitel, az áruvásárlási és a személyi hitel, na és a nagyon minuszban lévő folyószámlahitel is. Legyünk csak hálásak a bankoknak, mert megérdemlik a hálánkat (Elvégre jól degeszre szedik magukat szegény átlagembereken. Jajjj! Ez már egy kicsit negatív gondolat volt, úgyhogy visszaszívás). Bankok, akkor amikor szükség volt a néhány millió, vagy néhány százezer forintra, milyen jó, hogy volt honnan kérni és kapni egy összegben! Ugye ezért mennyi hálával tartozunk a bankoknak! :) 

Szóval mindennek meg lehet találni a hálaadást érdemlő oldalát. Csak át kell fordítani a gondolkodásunkat erre az irányra. 
Ezt az erőt kb. másfél éve fedeztem fel. Azóta sikerült kifizetni két hitelünket, feltornázni nullára a folyószámlámat és egyszer sem akarták az elmúlt egy év alatt az autómat visszavenni. A csekkeket pedig zökkenőmentesen tudjuk fizetni hónapról hónapra úgy, hogy nincs elmaradás, nincs felszólítás, nincs banki telefonhívogatás (ez utóbbi őrjítő volt).

Van egy jó pár játék ehhez, megmutatom az egyiket, hogy én mit csinálok. Befizetés előtt a csekkek saját szelvényrészének hátoldalára ráírom "Köszönöm a pénzt!", és ezután nagyon hálás vagyok azért, hogy be tudom fizetni. Függetlenül attól, hogy meg van e rá az összeg, vagy nem. Amit pedig már befizettem és visszakaptam a befizetés utáni szelvényt, ráírom "KÖSZÖNÖM-FIZETVE!" és közben arra gondolok, hogy milyen jó, hogy volt pénzem befizetni. És adagolni kell ezerrel a hála érzését. Minél inkább képes vagy hálát adni a kifizetett számlákért, annál több pénzt vonzol magadhoz a további számlák rendezéséhez. Ez az egyik felnőtt ovisjátékom és még van több is.

Lehet, hogy van, aki nevetségesnek tartja ezeket az érzelmi, gondolati hókusz-pókokat, de nálam működik, és nem csak a pénzügyi területen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...