2013. március 2., szombat

Horgolt kokárda

Ma horgolgattam. Március 15-ig még egy kezdő is el tudja készíteni ezt az egyszerű horgolt kokárdát. 

A nemzeti színű virágot zöld színű fonallal kezdtem. 8 láncszemet kis körré összekapcsoltam, majd mindegyik szemben 2 db egyráhajtásos pálcát szúrtam. Így 16 szem lett a zöld szín külső szélén. 
Aztán a fehér fonallal mindegyik zöld láncszembe 3 db egyráhajtásos pálcát szúrtam le, így mire körbeértem, 48 láncszem lett a fehér szín külső szélén. Végül jött a piros szín, amiből minden fehér láncszembe 2 db egyráhajtásos pálca került. Így összesen 96 szemmel zártam a virágformát és ettől a folyamatosan szaporított szemektől a végére szépen befodrozódott a kis virágom. Ettől persze el is lehet térni, fodrosabbá is lehet tenni, ha úgy tetszik, akkor több pálcát kell leszúrni a láncszemekbe. Nekem így tetszik.
A kokárda szárát egyszerű egyráhajtásos pálcákból készült szalag adja, de nekem most jobban tetszik a karkötős kokárda, amiben a csuklóm méretéhez igazítva készítettem a pántot. (Puppets-Eldorado horgolófonalat használtam.)

Én ezt a karkötős verziót fogom napközben használni, amikor nincs rajtam kabát, mert jó érzés lesz egész nap érezni a magyarságtudatom erősségét. A kabátomon pedig a hagyományos formátumú kokárdát fogom kitűzni.



1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...