2013. február 2., szombat

A vizsgák vége

Debreceni Egyetem
Igazán jó volt a tegnap este. 
Ádám hazajött és közölte, hogy sikerült az utolsó vizsgája is. Befejezte mindet, ez a félév teljesítve. 
Kezdődik az utolsó félév: egy tantárggyal, szakdolgozat, nyelvtanulás-nyelvvizsga, államvizsga és kész. 

Leának is ötös lett a mostani vizsgája, de még van egy a jövő héten, aztán neki is kész ez a félév. De még van 3 féléve.

Egyébként Lea felháborodva mesélte (telefonon, mert már Pesten van), hogy a mostani írásbeli vizsgán a 8 feladatból csak négyre válaszolt, de azokra jó sokat írt. Négyre viszont semmit. És mégis ötöst kapott. A múlt héten pedig volt egy másik vizsgája, amikor úgy érezte mindent tudott, legalább négyesre, de inkább ötösre számított (tényleg sokat tanult rá), és kettest kapott. 
A mai után már egyértelművé vált neki, hogy csak találomra osztályoznak a nagyeszű tanárok, professzorok. Igazságtalanul, meg sem nézik a dolgozatokat, csak hasra ütve adják a jegyeket. 
"Ez milyen már, Anya?!"
Erre most mit mondjak?

Tudom, hogy olvassák diákok is a blogot. Nektek milyen tapasztalatotok van, így a vizsgaidőszak végén?  Korrekt a vizsgaértékelés?


2 megjegyzés:

  1. Én azt mondanám inkább hogy elvétve vannak korrekt tanárok :( nekem is nemrégiben volt egy tantárgyam az utolsó vizsgám kicsit le voltam már eresztve nem is tanultam sokat, szinte semmit nem írtam a lapra és amit mégis azt is rosszul, viszont a kitöltött könyvem leosztályozásával együtt 3-ast kaptam, csoptársam aki pedig már harmadjára jött, tanult, kitöltötte a könyvét tökéletesen stb. 1-est ami számomra elég furcsa, így én már nem is szoktam ebben logikát keresni, tanulok aztán pedig bízom a szerencsében hogy a tanárnak jó napja volt :/ :)

    VálaszTörlés
  2. Hoppá! "Szerencse vagy bevonzás?" Korábbi bejegyzésemben feszegettem. És ezt mondogatom itthon is. Célszerű lazára venni a figurát. Megtanulni arra fókuszálni, hogy akármi lesz, úgy is sikerül. És kész!
    Ha valaki tanul, készül rá, akár milyen szinten (még ha csak a puskaírást, vagy a lapcserére készülést vesszük is, mert ezek is egyfajta készülésnek számítanak), a lényeg a gondolatainkban van. Vagy a szerencsénkben :)
    Köszi Gina, hogy megírtad!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...