2013. július 29., hétfő

Horgolt csipkevirágok

Gyakran alkotunk együtt Mamával (Édesanyám), ami leginkább úgy történik, hogy Én megtervezek valamit, kiválasztom a formát, mintát és a színeket, Mama pedig a megbeszéltek szerint besegít a horgolási részekbe, mert ezt nagyon érti. Most nyári ajándékokat készítettünk a sógornőmnek, az unokahúgaimnak, Leának és persze magamnak is. 
Mindketten leginkább a saját kézzel készült ajándékokat részesítjük előnyben, úgyhogy kitaláltam, hogy mivel a horgolt kiegészítők nagyon trendinek számítanak, ezért készítsünk mi is valami ilyesmit.  Úgyhogy karkötőket, kitűzőket és medálokat készítettünk, amelyeknek az alapja különböző színű filcanyag volt. Erre varrtam rá a meghorgolt csipkevirágokat és gyöngyöket. Ezek mellé persze még néhány "gyorsangyöngy" karkötő is készült.
 
Ilyenkor úgy megy köztünk a munkamegosztás, hogy elmondom Mamának, hogy milyennek szeretném a végeredményt. Néha fotót vagy rajzot is viszek neki, hogy könnyebb legyen elképzelni.  Aztán megbeszéljük, hogy mikorra tudja megcsinálni a horgolt részeket, mikor hozhatom el tőle, hogy tovább dolgozhassak rajta stb.
Ha több dolog van, akkor felcímkézem neki, mint a mostani ajándékoknál is, hogy melyiknek milyen színű legyen a szegélye, milyen legyen a csipkevirág közepe, széle stb. Így nem téveszti el, mert csak munkaidő után tudunk találkozni és megbeszélni, hogy hogyan tovább.

Fotók a készítésről és a kész kiegészítő ajándékokról.







4 megjegyzés:

  1. Hűűűű. Ez a barna-türkiz milyen jól néz ki. :) Nagyon ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
  2. Azt én is kiszúrtam :) Meg a kéket a Hello Kitty-s fölött!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Te is a kék színt kedveled!
      A fekete a sógornőmnek, a Neked tetsző kék az unokahúgomnak, a Hello Kitty-s a Lilinek, az alatta lévő a Leának készült. És persze az enyém :)
      Mindenkinek a színvilágához passzolót készítettünk. Azért jó az ilyen alkotgatás, mert az ajándékozott egyéniségéhez lehet teljesen igazítani minden részletet.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...