2013. április 27., szombat

Álomkönyvem lapjai 1.

Készül az új ÁLOMKÖNYV.
Imádom a Pinterest-et, a fotók válogatása teljesen ellazít és kikapcsol, úgyhogy van, amikor este 9 óra után is ,,pinteresztezek" egy kicsit. 

Az álomkönyvem lapjaihoz is a Pinterest fotóit használom, mert szerencsére a munkahelyemen van lehetőségem színesben nyomtatni. 
Már a scrapbook rendelésemnél megterveztem, hogy készítek egy albumot, amit itthon tudok nézegetni, és készítek egy kártyás verziót is, amit magammal tudok vinni, és napközben bármikor elő tudom venni. 

Minden oldalt megmutatok itt a blogon is, ha kedved van, less el Tőlem egy-két ötletet, és csináld meg a sajátodat. Mivel még kezdő vagyok ebben a technikában, így egyszerűen elkészíthető oldalakat csinálok majd.

Álomkönyvem  első lapja

Ez az oldal egy tengerparti lazításról szól. A relaxálásaim vagy meditálásaim kezdetén, amikor elengedem magamat, és képzeletben egy számomra kellemes és nyugodt helyen vagyok, akkor mindig a tengerpart jelenik meg előttem. Napsütés, langyos szél, lágyan hullámzó tenger, selymes homok, csend és nyugalom.
Ez a kép, az első csoportos lazításkor került felszínre bennem, még az óvónőképző fősuli egyik pszichológiai előadásán (15 évvel ezelőtt), és azóta mindig ez van előttem.
Akkor még nem tudtam, de most már igen, hogy ennek a tengerparti lazításnak be kell épülnie az életembe.
Ezért az új könyvemben elsőként készítettem el ezt az oldalt.
  1. A Pinterest-ről kiválogatott és kinyomtatott fotókat, és a szövegdobozba megszerkesztett gondolataimat, kivágtam.
  2. Elhelyeztem a kartonlapon, hogy melyik kép, hová fog kerülni.
  3. Akrilfestékkel megfestettem a kartonlapok széleit, és az apró kartonlapocskákat (chipboard mini - négyzetek), de sima temperával is tökéletes lehet. Sárga-narancs színeket választottam, a meleg és a napsütés kifejezésére, ráadásul jó kontrasztot adnak ezek a meleg színek, a fotókon lévő kékes színekkel.
  4. Narancssárga merített papírból téptem alapokat a képekhez, és így ragasztottam fel a megfestett kartonlapra, a szöveges résszel együtt. Majd ráragasztottam a festett négyzeteket is.
A fenti fotón látható, hogy hogy néz ki most a könyvem és a kártyám lapja, de még lehet, hogy tussal írok rá egy-két gondolatot :)

Te milyen vizualizálós módszert használsz?

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez az ötlet, és kíváncsi vagyok a folytatásra is! Én hasonló albumot tervezek - már január óta, úgyhogy ideje lenne nekiállnom végre - azzal a kivétellel, hogy az enyém egy fotós, rajzos, mindenféle mütyürös napló/emlékkönyv lesz. Nemrég felfedeztem a környékünkön egy fotó nyomtató boltot, ahol nyomtatnak a szokásostól eltérő méretekben is, úgyhogy most már csak el kellene jutnom oda, és indulhatna is a móka.:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...