2013. április 20., szombat

Álomkönyv új technikával


Szeretek álmodozni, tervezgetni, amit nem csak gondolatban teszek. Örömömet lelem abban is, ha a vágyaim vizualizáláshoz saját magam készítem a saját ,,álomkönyvemet". Már az is jó dolog, ha magazinokat nézegetve rögtön azt látom, hogy a nekem tetsző dolgok fotói hamarosan kikerülnek a már átolvasott magazinból, és az álomkönyvem lapjain landolnak majd. Vagy a most divatos Pinterest-ről nagyszerű fotókat lehet letölteni, amit megszerkesztve kinyomtatok, és azt ragasztom bele, kiegészítve az írásos részletekkel, egy-egy odapasszoló, frappáns idézettel, gondolattal.
Mindehhez társul a kreativitásom, színezek, rajzolok, díszítőrészeket kreálok. Így formálom a vágyaimat láttató könyvecskémet, amit eddig egy kemény fedeles iratrendezőben, kilyukasztott, A/4-es lapokkal bővítgettem. De a sok lapozgatás miatt sok lap elszakadt a lyukasztásnál, mindig újra kellett erősíteni. Úgyhogy eldöntöttem: újjá  alakítom az álomkönyvemet.

Via blogában most folyamatban van egy jó kis játék, a Hálanapló készítésről szól. Ez inspirált, és elkezdtem utánanézni a scrapbook technikának. 
Kedvet kaptam hozzá, és meg is rendeltem egy alapcsomagot a Scrapfellow webáruházából, amit úgy állítottam össze, ahogy a fejemben eltervezett álomkönyvem kinézetéhez szerintem jó lesz. Itthon sok-sok kiegészítő anyagom van még hozzá, amivel még érdekesebbé tudom majd tenni a naplómat: dekorgumi, gombok, szalagok, szalvéták stb.

Megérkezett a csomag, ilyen a tartalma.
Az elkészült lapokat megmutatom a blogban is.

2 megjegyzés:

  1. Ez szuper és igazán kreatív ötlet, én is már elképesztően régóta gondolkodom valami hasonlón. Egyelőre egy különlegesebb parafa táblát vettünk a konyhába, amire szeretném kitűzdelni a céljaimat, vágyaimat, hogy mindig szem előtt legyenek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A konyha nagyon jó hely, mert ott naponta többször is rá lehet nézni az "álmainkra". A lényeg az, amit mondasz, hogy szem előtt legyenek :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...