2012. november 21., szerda

Kreatív karácsonyfák

Környezetbarát gondolkodóként 8 évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy megkímélem azokat a fenyőfákat, amelyek a mi otthonunkban landoltak volna Karácsonykor. Vettem egy 1,5 m-es selyemfenyőt és évről évre azt veszem elő, és állítom a nappali sarkába. Ő Selyemke.
A nagycsaládban azóta anyósomék is csatlakoztak ehhez a módszerhez, de ezen kívül csak nekünk van selyemfenyőnk. Vitatkozok is azóta az egyik sógornőmmel, ha szóba kerül, mindig próbálom meggyőzni, hogy az Én módszerem a helyes, de Őt nem lehet. Meggyőződése, hogy a Karácsony az csak igazi fenyőfával Karácsony. Ha nem az, akkor az egész csak hamisság, utánzat!
Igaziból nem is akarok senkit sem meggyőzni, mert mindenki maga dönti el, hogy szerinte melyik út a jó számára. A lényeg most is az, hogy jól érezzük magunkat a döntésünktől. Nekem sikerült rögtön elfogadtatnom a kis családommal az érveimet és örülök, hogy így van. Egyedül csak a fenyőillat hiánya az, ami a negatív oldalra kerül, de azt is pótolom aromamécsesekbe csepegtetett illóolajokkal. 

Egy fő fa a nappaliban (ez a Selyemke), de Én szeretem a lakás többi helyiségeit is díszíteni. Ilyenkor jön a kreatív gondolatok tömkelege. Böngésztem egy kicsit és az inspirációnak talált képeket megosztom Veletek.
Bár az Én gondolataimat egy tekercs rabicháló mozgatja, ami a fürdőszoba felújításból maradt. Abból készült karácsonyfát még nem láttam, úgyhogy nagyon innovatív lesz. Már kezd összeállni bennem e kép:)

Inspiráló képek az internetről 















5 megjegyzés:

  1. Selyemke! :) Ötletes elnevezés. Talán ez az a momentum, ami leginkább személyessé, és számotokra kedvessé teszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem elnevezni a kedvenc tárgyakat. Jó kedvű leszek tőle, ha az általam adott vidám nevén szólítom őket, még csak gondolatban is.

      Törlés
  2. Nálunk megoszlik a dolog - apukámnak vágott fája van, a húgomnak műanyag, nekünk pedig a kedvessel gyökeres.
    Őszintén megvallva a valódi fenyő számomra is hozzátartozik az ünnephez, de ha úgy alakulna, hogy valamiért nem lehet, biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan szép ünnepet tudnánk kerekíteni úgy is, nem azon múlna.
    Köszönöm a remek ötleteket, vannak közte mellbevágóan formabontók is :D, de olyanok is, amiket nagyon szívesen kipróbálnék. Mostanra, néhány együtt töltött karácsony után (amikor minden évben más-más színvilágú volt a karácsonyfánk a kedvessel) már úgyis több díszünk van, mint amennyi egy fán elfér, az ötleteidből kiindulva igyekszem majd kiókumlálni valamit, hogy a többi helyiséget is díszíthessem.
    (A spirálos például nagyon tetszik, és a négyágú karton fenyőfa is. Vannak köztük olyanok is, amik nagyon tetszenének, de nem merném a falat birizgálni miatta, nehogy az ünnep elmúltával karácsonyfa alakú lepattogzás maradjon utánuk...)
    Köszi az inspirációt!
    Üdv: Timi

    VálaszTörlés
  3. Nekem is a spirálos az egyik kedvencem, nagyon modern. Én a falra rakhatót egyik évben úgy oldottam meg, hogy a meglévő képek, vagy fali polc helyére tettem. Karácsony után pedig visszakerültek a képek és a polc is. De inkább a térbe állíthatókat szeretem (asztalkára, polcra), nincs vele annyi macera.
    A sok-sok szín kipróbálása a húszon éves koromra emlékeztet, amikor örömmel próbálkozik az ember mindennel, keresi, hogy melyik lesz az igazán IGAZI! Az évek alatt felhalmozott, különböző színű díszeket mi a családon, baráti társaságon belül cserélgettük egy ideig, de sok dekorációt elajándékoztam helyi hátrányos helyzetű családoknak.
    Ma van egy alapkészlet az arany-fehér színekből, és ezt kombinálom egy-egy kiegészítő színnel. Most a bordó lesz porondon.

    És a gyökeres fával mit csináltok? Kiültetitek? És tovább él? Több helyről hallottam, hogy nem marad meg a kiültetés után sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tervezett bordó helyett inkább az arany-narancssárga-barna kombinációt választottam.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...