2012. november 25., vasárnap

Karácsonyi ajándékterv

Nekem külön örömöt okoz a  hétköznapi dolgok és az ünnepi dolgok részleteinek a megtervezése. Ha egy nagyobb ünnepre készülök, mint mondjuk a Karácsony, akkor terveket készítek minden területre.  Így tervezés alá kerül a lakásdekoráció, a karácsonyfa kinézete, az ajándékok, az adventi naptár, a sütemények, az ünnepi menü és italok, vendégvárás és vendégségbe menés stb.

Ezek egy részét érdemes már novemberben összeállítani, mert így előre láthatjuk, hogy mi az, ami már meg van és mit kell még beszerezni, vagy összegyűjteni. Ez mindenképpen érvényes az ajándékokra, főleg, ha saját kezűleg (SK) készítjük és az adventi naptárra, mert azt ugye már november végén aktivizálni kell.

Most az ajándéktervről írok egy kicsit részletesebben. Táblázatot készítek az alábbi fejléces oszlopokkal:
    • Kinek készül
    • Mi készül
    • Mi kell hozzá (ezen belül: meg van, venni kell, költség)
    • Mit kell csinálni
    • Kész (ide jön majd a szmájli arcocska)
Az oldalsorokban pedig részletezem az elképzeléseimet. Felnagyítottam a fotót, így talán láthatók a részletek is. Én így tervezek magam számára. 
A táblázat megformálására is szeretek időt szánni, mert az már teljesen kreatív lehet, és olyannak készíted, amilyennek szeretnéd. Variálhatod a színeket, kiegészítheted karácsonyi figurák beszúrásával, sőt, még apró inspiráló képeket is berakhatsz magadnak a táblázatba, hogy vizuálisan is lásd az ötleteidet. Nekem ez utóbbiak digitálisan vannak meg. Egy külön "Karácsonyi SK ajándékok" mappába gyűjtögetem egész évben az inspiráló fotókat, és egy word doksiba másolom be az elkészítések linkjeit. Így hamar megtalálom néhány hét, hónap múlva is azt, ami a lementés idejében megbizsergetett bennem valamit.
Az idén már októberben elkezdtem a horgolt virágok készítését, így lassan meg is lesznek a horgolt SK ajándékok: neszesszerek, telefontartók, kitűzők, kulcstartók, könyvjelzők, poháralátétek, és még van egy teljes hónapom Karácsonyig.
Tudom, hogy egyáltalán nem lesz kapkodás, időben elkészülök mindennel, mert már minden hozzávalót beszereztem a többi ajándékhoz is.
A nyugodt és saját magam számára is élvezetes készülődés miatt jó, ha van ajándék terv. Ajánlom Neked is, próbáld ki Te is, és élvezd a karácsonyi készülődést, mert akkor igazi, ha örömöt ad és élvezetes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...