2013. február 9., szombat

Parasztkaja

A pénteki poszthoz kapcsolódóan nálunk ez volt most a hétvégi reggeli: 

sült szalonna-tükörtojással egybe megsütve

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető reggeli és télen a mama savanyúságával, vagy friss salátával isteni. 
A tükörtojást a Párom és Ádám leginkább sülve szereti  így néhány perc sütés után egyszerre megfordítom az egészet, és megsütöm a másik oldalát is.
Én a hagymás változatot kedvelem, és tumkolósan szeretem a tojást, így a magamét külön készítem, nem fordítom meg, hanem lassan néhány perc alatt (fedővel lefedve) sütöm meg.
Megint megemlítem a vidék fontosságát, mert az alapanyagoknál fontos, hogy ismerjük az eredetét annak, amit beviszünk a szervezetünkbe. Sváb-szalonna, amit egy ismerősünk húsfeldolgozójából szerzünk be, és nagyon jó minőségű (csak onnan veszünk húsárút). A tojás a mama kukoricával és búzával etetett, udvaron kapirgáló tyúkjaitól, a sonkahagyma pedig a kertből ősszel betakarított zöldségekből való.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...