A faggyútól letisztított birka combját ledarálva, pompás fasírt készíthető: gombócra, kolbászra formálva, vagy rúdban kisütve, megtöltve mindenféle jóval... A fasírtok elkészítésének igazán nagy a választéka.
Most egy egyszerű, de mégis kicsit különleges verziót mutatok. A baconszalonnába helyezett, muffintepsiben készített fasírt feldobja kicsit az ünnepi menüt, és el lehet készíteni bármilyen húsból.
Készítés
Most egy egyszerű, de mégis kicsit különleges verziót mutatok. A baconszalonnába helyezett, muffintepsiben készített fasírt feldobja kicsit az ünnepi menüt, és el lehet készíteni bármilyen húsból.
Készítés
- A kb. 1,5 kg darált húst ízlés szerint ízesítem. A birkahúshoz leginkább rozmaringot, fokhagymát, vöröshagymát, sót és borsot használok, de van amikor kakukkfüves kedvem van. Hozzáadok 3-4 tojást és 3-4 evőkanál szemlemorzsát és jól összemoncsolom :)
- Gombócokat formázok belőle, és belerakom a baconszalonnával kibélelt tepsibe, majd ráhajtogatom a szalonnacsíkokat a tetejére. Néhány gombócnál apró hagymakarikát is tettem a szalonna alá, így szoktam kísérletezgetni. Ha finom, legközelebb így készítem, és finom lett.
- 200 fokos légkeveréses sütőben 45-50 percig sül, de a gombócok nagyságától függően ez több is lehet.
- Kiszedve, kihűlve tökéletes húsvéti hidegtálra való finomság. (Az utolsó képen hagyományosan készült fasírtgolyók is vannak, mert egy részét serpenyőben, bő olajban sütöttem ki.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése