Elkészült a Mikulásnapi zabpelyhes keksz, Zóra receptje
alapján. Egyébként az egyik karácsonyi gasztroajándékom tesztsütéseként fogtam bele, de mivel ma éppen Mikulás napja van, így ezt a nevet adtam neki.
A receptet már hónapokkal ezelőtt letöltöttem a netről, de
csak most próbáltam ki és a hozzávalókkal is variálgattam egy kicsit.
A megadott mennyiségből 4 tepsi tallér készült el. Szándékosan lapítottam szét őket tallér formára, mert gondoltam, hogy kemények lesznek, és így laposan könnyebb teába mártogatni őket.
És jól gondoltam.
Zóra pontosan leírta, hogy melegen még puhák, de amint kihűlnek megkeményednek. És tényleg így lett. Nem bántam meg a lapítást, mert extra keménységi fokuk lett, de nagyon finom az ízük.
Én 20 dkg barna cukorral és 4 evőkanál mézzel készítettem (a 30 dkg cukor helyett), és lett mazsolás, mandulás, kókuszreszelékes sima és lekváros közepű. Egy jókora Mikulásos sütis doboz tele is lett velük.
Mazsolás és mandulás tallérok |
Kókuszreszelékes sima és lekváros közepű |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése