A mai menü:
- Cukkinis-gombás mangalica szűzérme krumplipürével
- Tejszínes-csokis túrószelet
Az a különlegessége a mai menünek, hogy a ma reggel Édesanyámtól kapott, frissen készített házi túróból, és a falusi tojásokból készült a süti, a friss zsenge cukkiniből, garázsban termelt friss csiperkegombából (az egész falut ellátja egy hobbiként gombáttermelő fiatal pár) és az itthon felnevelt mangalica húsból (jelenleg a fagyasztószekrényből) készült a ragu. Azt már nem is mondom, hogy a krumplipüré krumplija is a homokos kertben termett. A csokimáz az Dr. Oetker.
Na ez az egyik jó oldala a vidéknek, minden fő alapanyagról tudom, hogy hol termett, honnan ered, miből állt össze. Semmi "E" betűs tartósító, semmi vegyi anyag, semmi színező ... így kevesebbet kell méregteleníteni a szervezetnek, így ezt az energiát ezernyi más dologra is fordíthatom.
A napom mottója: Vidéken megtermelt élelmiszer = Egészséges ételek
Na ez az egyik jó oldala a vidéknek, minden fő alapanyagról tudom, hogy hol termett, honnan ered, miből állt össze. Semmi "E" betűs tartósító, semmi vegyi anyag, semmi színező ... így kevesebbet kell méregteleníteni a szervezetnek, így ezt az energiát ezernyi más dologra is fordíthatom.
A napom mottója: Vidéken megtermelt élelmiszer = Egészséges ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése